Blauwe bessen

Blauwe bessen

Blauwe bessen groeien meestal zeer gezond. Een biologische teelt is zeer goed mogelijk. Enkel een goede vogelafweer is bij het rijpen van de bessen noodzakelijk. De bosbessen kunnen zeer oud worden (30 – 40 jaar). De smakelijke blauwe bessen rijpen overwegend in juli en augustus. (Laat rijpende bosbesrassen ook in september- oktober) In de keuken, als dessert en vooral ook voor vers gebruik. Het is een zeer bijzondere lekkernij! 

Blauwe bessen bevatten veel suikers, waardoor het een gezonde en rijke energiebron is. Diabetes-patiënten mogen de blauwe bosbessen meestal probleemloos gebruiken. Soms wordt aangeraden blauwe bessen te combineren met yoghurt. Het hoge kaliumgehalte onttrekt vocht (H2O) aan het lichaam. In veel wetenschappelijke publicaties staat vermeld dat blauwe bessen een hoog tot zeer hoog gehalte aan vitamine E en anti- antioxidant bevatten. Dit laatste is zeer nuttig voor het menselijk immuniteits-systeem, bij het voorkomen van sommige soorten van kanker.
Het door ons geteelte ras is Ozark Blue, dit vrij onbekende ras is fris van smaak en kenmerkt zich door gemiddeld dikke bessen, een goede houdbaarheid en een sterke groei.